четвер, 12 березня 2015 р.

Підглядаємо за сірою совою

Ніколи не виникало бажання підглянути в шпарину за кимось? Не можна ніби, але ж цікавість розпирає. Виховані діти не підглядають. Дорослі теж, напевно :)
А у нас є чудова можливість зазирнути до сірої сови:
http://pontu.eenet.ee/player/kakk.html
Кладку насиджує лише самка, а самець турботливо опікується нею.


Сіра сова (Strix aluco) - найпоширеніша сова в Україні та Європі. Як і у всіх сов, самка більша за самця за розмірами. Гніздиться сіра сова в лісі, любить займати гнізда сорок. Плюс: не потрібно собі будувати хату. Мінус: багато чужих паразитів (не таргани на кухні, а багацько всяких кровососів). Тут вже потрібно вибирати.
Полюють сови на відкритих просторах - здебільшого на полях. В раціоні сов найбільшу частку складають мишовидні гризуни. Одна сова знищує за літо до однієї тисячі польових мишей, а одна миша з'їдає майже 1 кг зерна. Рахуйте самі...

Більше про сіру сову читайте тут:
http://bit.ly/1NOwnuy
http://pernatidruzi.org.ua/art.php?id=302

Немає коментарів:

Опублікувати коментар